musicdivine-logo-copyright yvonne liew-on
musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Eurovision
musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Music
musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Fairytale
musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
I AM
MUSIC    DIVINE


BLOEDKORAAL
een sprookje van
Yvonne Liew-On


(Red Coral : this fairytale will be available in english in 2018)

Hoofdstuk I     Het Koninginnerijk


Er was eens een Koninginnerijk, diep verborgen onder het wateroppervlak van een hele grote Oceaan.
Er leefden prachtige dieren en vissen met de meest wonderlijke kleuren en vormen. Ook groeiden er overal schitterende planten. Alles danste altijd mee op de muziek van de Koninklijke Zeemeerminnen.
De Zeemeermannen verzorgden de watertuin van Jovilia, hun Koninginnemin. En zij bewaakten het Koninginnerijk. De Zeemeerminnen verzorgden het Waterpaleis. En zij bewaakten de Koninginnemin. Zij gingen altijd met haar mee tijdens haar korte zwemtochtjes. En ook tijdens haar verre reizen. De Koningin zwom dan statig voor hen uit. Helemaal tot aan het wateroppervlak. Daar keken ze allemaal eerst of de sterren aan de hemel wel goed stonden. Daarna vroegen ze de Oceaangod om zijn zegen voor de reis. Als dat gebeurd was, doken ze weer naar beneden. Na afscheid te hebben genomen van de achterblijvers, gingen ze op zoek naar de geheimen van de grote Oceaan. Soms bleven ze heel lang weg. Een reis kon wel weken, zelfs maanden duren. De Oceaan was namelijk vol verborgen schatten. En daar wilden de Koningin en haar reisgenoten liefst zo lang mogelijk van genieten. Ze kwamen altijd met de leukste souvenirs thuis. Eenmaal terug in het Koninginnerijk werden die schatten verdeeld onder de achterblijvers. Die hadden immers de tocht moeten missen.
Soms kwamen ze niet allemaal terug. Het gebeurde wel eens dat een Meermin of Meerman trouwde met iemand in een ander Waterrijk. En dan bleven ze daar ook gelijk wonen. Soms kwamen ze terug met allerlei nieuwe Waterwezens. Die wilden ook in het Koninginnerijk komen wonen. Het was een komen en gaan. En iedereen vond dat heel normaal. Want eigenlijk is de hele wereld van iedereen, toch?

De tochten waren vaak heel leuk, maar ook erg vermoeiend. Gelukkig had de Koningin vrienden en vriendinnen over de hele Oceaan en in naburige zeeën. Daar kon zij altijd met haar reisgenoten terecht om bij te komen van een lange reis. Soms ook werd zij uitgenodigd bij naburige Waterkoninkrijken voor een feest. Zoals dit jaar, voor het jaarlijkse Octopusfeest.

De koning van de Octopussen was een imposante verschijning. Hij was ontelbare Mensenkindjaren oud. Hij stond overal bekend om zijn wijsheid, edelmoedigheid en mildheid. Iedereen hield van hem. Veel Oceaanbewoners hoopten dat hij zou trouwen met de Koninginnemin. Maar de Koning was wel een rasechte Octopus: aan iedere tentakel had hij wel tien vrouwen . . . Dat kon de Koninginnemin niet echt bekoren. Dus had zij besloten dat ze gewoon goede vrienden zouden blijven.

Daarom bezocht zij jaarlijks het inter-oceanische Octopusfeest. Dat werd altijd tussen de vierde en vijfde volle maan van het Mensenkindjaar gevierd. Het feest duurde in totaal vijf Mensenkinddagen en vijf Mensenkindnachten. Veel te kort, vond iedereen altijd. Maar er is nu eenmaal een tijd voor feesten en een tijd voor serieuze zaken. Dus klaagde niemand erover. En na het feest hielp iedereen nog eens drie Mensenkinddagen om alles netjes op te ruimen. Daarna keerden de feestgangers weer vrolijk huiswaarts.


Hier kun je dit eerste hoofdstuk van mijn sprookje "Bloedkoraal" beluisteren (Nederlandse versie).

Here you can listen to the first chapter of my fairytale "Red Coral" (dutch version)
Of koop alleen het ebook:Of alleen de audio:


Als deze pagina je bevalt, geef het een LIKE op facebook

If you like this page, please LIKE it on facebook


musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Spirit
musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Calendars
musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Blog
musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Connect

auteursrecht van alle beeldmateriaal & audio op deze website: Yvonne Liew-On

copyright of all images & audio material on this website: Yvonne Liew-On