musicdivine-logo-copyright yvonne liew-on

musicdivine.eu

top menu

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on Email         musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on Eurovision         musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on Music musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on Nieuws

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on De Motivator musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on Bloedkoraal musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on Calendars        musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on I_AM
yvonne liew-on
Yvonne Liew-On

Auteur, Biologisch-Vegetarisch kokkin,
Dichter, Filmproducer, Songwriter,
Spiritueel Coach (de Motivator),
Theatermaker & Uitvinder (De Receptenclip)


Mijn fotokalender "De Schoonheid van Amsterdam" voor het jaar 2025 is in de maak!
De foto's en prachtige bijpassende bijbelteksten zijn geselecteerd. Bovenstaande foto heeft het helaas moeten afleggen tegen een iets mooiere foto van het beroemde Leidseplein. Hoe de kalender er verder uit komt te zien, blijft nog een verrassing.
Wel kan ik alvast verklappen dat er een grote diversiteit aan feestdagen en evenementen van zeer uiteenlopende aard op vermeld zullen staan, zoals ook van de LHBTQI-gemeenschap, zowel nationaal als internationaal.

Denk je nou: goh wat spannend, dit belooft veel goeds, ik hou van Amsterdam en ik wil er waarschijnlijk wel een of meer van hebben, dan kun je deze kleurrijke en inspirerende fotokalender bij voorbaat bestellen. De prijs zal ik in juni pas kunnen bepalen, afhankelijk van de prijs van de drukker, maar zal ergens tussen de 10 en 20 euro liggen. En voor iedereen die zich enthousiast voorinschrijft, signeer ik de kalender bovendien!


top menu
De Motivator Workshop is een groepsworkshop voor 4-10 personen. Yvonne geeft deze groepsworkshop vanuit de Cursus in Wonderen en andere spirituele kennis. Iedere deelnemer leert groepsgewijs een betere verbinding met zichzelf en met anderen tot stand te brengen en sterker in het leven te staan. Beschouw het maar als een verheffende spirituele communicatietraining in de vorm van een workshop. Je leert op geweldloze wijze communiceren en zowel naar jezelf als naar anderen toe helder te communiceren zodat er een echte, verdiepende verbinding tot stand komt. Een sessie duurt 2,5 tot 3 uur met minimaal 4 en maximaal 10 personen. We doen geleide meditaties, ademhalingsoefeningen, onderzoeken hartverlangens, doen waarderings- en dankbaarheidsoefeningen en vergevingswerk.

Neem pen en papier mee!

Cruciaal is het stellen van doelen, hoe klein ook, en om elkaar daarin te leren steunen. Hierdoor krijg je een bewustere kijk op jezelf en de omgang met anderen, en dat legt weer een mooie basis voor een dieper weten van waaruit je kunt gaan denken en handelen. Bovendien draag je dankzij deze kennis en vaardigheden uiteindelijk veel bewuster bij aan het creëren van een betere wereld, en dat begint direct al in je eigen directe omgeving!

AANBIEDING: de eerste workshop kost 20 euro, alle volgende kosten 80 euro per persoon!

Stadspashouders met groene stip mogen ALTIJD voor 20 euro deelnemen.


Voortaan elke maand minimaal 1 groepsworkshop in de Roos!


top menu


Yvonne kookt al jaren voor de minder bedeelden, zoals hier op de foto's voor daklozen op de Wallen.
Als biologisch-vegetarisch kokkin is ze erg geliefd bij vrienden en familie, en heeft ze al 20 jaar ervaring opgedaan met koken in (betaalde) opdracht voor speciale gelegenheden, waaronder koken voor asielzoekers, voor jubilea, voor vergaderingen, voor een politieke partij, voor verjaardagen, voor feesten en partijen, en haar grootste succes was een 3-gangen menu voor een huwelijk met ruim 100 gasten. Daar krijgt ze tot de dag van vandaag nog complimenten over. Koken is dan ook een van haar grootste passies en niet alleen zij is een kleurrijk type, maar ook haar gerechten (eigen recept) zijn een lust voor het oog!

Yvonne is met haar kookkunsten nog steeds in te huren voor speciale gelegenheden. Voorwaarde is wel dat ze op de locatie van het evenement kan koken in een professionele keuken met grote ketels en dat er hulp geregeld is voor het dekken van de tafels, het uitserveren van de gerechten, het opruimen en het afwassen en schoonmaken. Heb je dus een bijzonder evenement voor minimaal 10 tot maximaal 100 gasten, schroom niet en laat je culinair verrassen door de superlekkere en gezonde dier- en milieuvriendelijke gerechten van deze zeer enthousiaste en vrolijke kokkin!top menu


Op dinsdag 28 februari 2023 hebben kunstenares Gabrielle Marie en ik onze Art Performance "Femina Justitia" uitgevoerd tijdens het wereldvermaarde Open BAC in het Betty Asfalt Theater in het centrum van Amsterdam. En wat zijn Gabrielle Marie en ik daar trots op! De onderdrukking van de vrouw die uiteindelijk weer in haar kracht komt, werd goed uitgebeeld en we kregen allerlei complimenten na afloop, omdat het zo 'out of the box' en 'moedig' en 'origineel' was. Tijdens de show werd ik echter door de hele zaal uitgelachen omdat ik "body positivity" promoot met m'n 110 kg en het publiek duidelijk verrast was dat ik op het podium durfde op te treden in een niet alledaagse outfit.
Maar de "fat shaming" werd door presentator Tim Kroezen meteen afgestraft. Chapeau! En ja, vroeger toen ik 65 kg woog, voldeed ik beter aan de standaard slankheidseisen, maar ik was veel ongelukkiger dan nu en riep toen al de hele tijd: "Help, ik ben veel te dik!" Dat alleen al toont aan hoe belachelijk klein en strak het keurslijf is waarin de vrouw al decennia lang wordt gevangen gezet om maar te voldoen aan een of ander waanzinnig schoonheidsideaal!
Ik accepteer m'n lijf en hoop dat de mensen gaan beseffen dat de overwaardering van uiterlijkheden het vrouwbeeld heeft uitgehold en dat dátgene nou juist een belangrijk onderdeel is van het mondiale probleem waartegen we met onze act in opstand komen. Dus vrouwen: neem je kracht terug en accepteer jezelf helemaal zoals je bent. Want het is juist de diversiteit in vormen die de wereld interessant en leuk maakt!

NB Helaas is het filmpje mislukt, maar we hebben in elk geval een mooie herinnering en een spraakmakende act neergezet.
En dat was precies de bedoeling!

Gabrielle Marie en ik, vlak voor ons optreden
top menu


Vrijdag 27 januari 2023 is nu al de gelukkigste dag van mijn jaar! Ik had de eer te mogen optreden in de Kempenaer Studio in Amsterdam-West in de eerste 'Nieuw Werk' editie van het jaar, heel mooi gepresenteerd door organisator Bert Wagenaar van Kreveld die elke artiest sierlijk aankondigt met zijn prachtige gedichten. En zijn lieve en behulpzame medewerkers, Andreas en Sylvia, stonden me in alles geduldig bij, beseffende dat ik zelden optreed.
Mijn optreden verliep niet foutloos, maar dat geeft niet, want daar is alle ruimte voor. Het verliep bijna helemaal perfect, dus mijn avond kon niet meer stuk, en eigenlijk mijn hele jaar niet meer. Ook al kreeg ik eergisteren van Vattenfall te horen dat ik het absurde bedrag van 2000 Euro moet bijbetalen wegens te veel electriciteitsverbruik. Dit was zo'n absurd hoog bedrag dat ik het maar meteen aan God heb overgegeven, zo van:
hier kan ik écht niks mee! [eind februari kreeg ik bericht via de mail dat ik ongeveer 70 euro terug zou krijgen, dus: Dank U God!], en ik voel me superdankbaar dat ik ondanks een licht gekneusde rib en grieperigheid toch even mijn complete 30 minuten durende act 'Yvonne wil naar het Songfestival' heb mogen neerzetten op een prachtige locatie en met twee geweldige andere artiesten: spoken word artiest Justin Samgar (foto rechts) en als laatste comedian Pieter Jouke (foto links). Ik kan beide artiesten van harte aanbevelen. Justin laat zijn werk door twee fantastische artiesten omlijsten met hele sfeervolle muziek die de emoties in zijn verhaal versterkt.
Prachtig! En Pieter, voor wie ik nog suppoost ben geweest tijdens een van de Amsterdamse Huiskamerfestivals, is altijd al een hoogvlieger geweest, en weet het toch voor mekaar te krijgen om me met zijn typisch onhandige, jongensachtige stijl telkens weer te verrassen met zijn scherpe analyse van typisch menselijk gedrag, onbarmhartige zelfspot en vakkundige ontleding van de dagelijkse beslommeringen in ons aardse bestaan.
We kregen alledrie hele positieve feedback van het publiek, het was superleerzaam en egostrelend mooi!
De komende maanden ben ik vooral bij het Open BAC te vinden met mijn Art Performances, Stand up Comedy en eigen muziek. Dus houd de aankondigingen in de gaten. En sowieso zijn de Open BAC avonden altijd juweeltjes op theatergebied, dus die avonden zijn altijd zeer goed besteed! Mijn eerstvolgende Art Performance is "Femina Justitia", samen met de bedenkster ervan, kunstenares Gabrielle Marie. Als je daar niet bij bent, mis je echt wat...


top menu

Op donderdag 29 december 2022 organiseer ik voor het eerst in m'n leven een Oudejaarsconference die ik ook presenteer
als MC (= Master of Ceremony). De voorbereidingen zijn al vrolijk aan de gang. Het wordt een hele enerverende avond
vol bonte optredens door drie pittige dames: Femke Vernij, DEBORAH en mij. En het wordt vooral heel divers:
stand up comedy, kleinkunst, cabaret, live muziek, er worden gedichten voorgedragen, er is een korte film, een
interview, er is een quiz met leuke prijzen, etcetera. En ik moet zeggen dat de VerbroederIJ (Johan van Hasseltweg
21 te 1021 KN Amsterdam-Noord) er de perfecte plek voor is. Voor diegenen die vooraf online reserveren heb ik
kunnen regelen dat jullie (alleen) die avond 10% korting krijgen op je diner in het restaurantgedeelte.
Kortom: een van de leukste afsluiters van het jaar 2022!


top menu

"Food for Thought" Première + Volksdebat, met grote dank aan debatleider Walter Freeman - Woordvoerder Raadcommissie
Armoedebestrijding Milka Yemane - Studentenvakbondleider Aziza Filal - Ervaringsdeskundige en auteur 'Armoede krijg je gratis' Stella de Swart
Op 20 November 2022 vond dan eindelijk de filmpremière + het volksdebat plaats over de explosief stijgende armoede in Nederland. Er zaten ongeveer 80 mensen in de zaal. Iedereen deed actief mee aan de drie verschillende debatstellingen.
Ook na afloop zetten sommigen de discussie nog voort in het Grand-Café van LAB111. De lunch was goddelijk lekker en iedereen ging met een tevreden gevoel en een vol buikje naar huis. Het was sowieso heerlijk om de cast en crew weer eens samen te zien. Niet iedereen kon erbij zijn, maar ik heb iedereen de volgende dag de film toegestuurd via WeTransfer, dus alle betrokkenen hebben de film + 'The Making Of' uiteindelijk kunnen kijken.


IK BEN iedereen DANKBAAR die een bijdrage heeft geleverd aan deze film voor hun geweldige inzet, enthousiasme, expertise en actief deelnemen aan het volksdebat. Het heeft alleen een succes kunnen worden door het fantastische teamwerk van:

CAST: André Beukers, Caroline Wulp, Dini Reinderink, Felicia Oost, John Hellenberg, Joke Brand, Joyce Heere, Karen Voors, Katja van der Does, Kika Verlee, Lennox Aron, Rasha Langhenkel, Romy Heere, Ron de Groen, Tamara Bosma, TiTaTo Tanja en Thyson Miguel


CREW: Arnold Veeman (muziek), Brian Ligthart (geluid), Crista Vlems (camera), Frank Ikink (geluid), Gep Beekes (The Making Of), John Hellenberg (Assistant-Director), José Bibián (Regisseur), Ruud Gubbels (editor) en Sonja da Graça (scenarioschrijfster)


Locatiebeheerders van: woning Zaandijk, Woongroep Westerwijk en de Onze Lieve Vrouwe Kerk in Amsterdam!De film 'Food for Thought' is op verzoek te krijgen via WeTransfer.top menu

"Food for Thought" Première flyer met oproep voor een Volksdebat

Op 20 November 2022 vindt in de Grote Zaal van LAB111 aan de Arie Biemondstraat te Amsterdam Oud-West de première plaats van onze korte fictie film 'Food for Thought' in LAB111 over de explosief stijgende armoede in Nederland, met direct erna een door mij georganiseerd Volksdebat waarbij professioneel debatleider Walter Freeman (van het Neder- lands Debat Instituut) drie heftige debatstellingen aan 'het Volk' zal voorleggen waarvan de uitkomsten aan de Regering (= Koning plus Ministers) zullen worden aangeboden. Het gezin en de situatie waarin ouders Johan en Els en hun dochtertje Sanne leven, verbeelden alle aspecten van armoede: schaamte, vernedering, schuld, angst, verdriet, wanhoop, gebrek van goed voedsel, slechte kleding, werkloosheid buiten eigen schuld, dreigende uithuiszetting, etc. In onze film loopt het echter bijzonder goed af met het gezin. In werkelijkheid leven inmiddels ruim 40.000 gezinnen wekelijks structureel van de Voedselbank en leven ruim 1,2 miljoen Nederlanders onder de armoedegrens. En dat in één van de rijkste landen ter wereld!
Met ons Volksdebat willen we de Stem van het Volk een kans geven om zich eens goed te laten horen en ook zelf met eigen oplossingen te komen voor de armoedecrisis die al jaren heerst, al lang vóór de energiecrisis gaande was, en waar de komende jaren echt constructieve en permanente oplossingen voor dienen te worden gerealiseerd, wil het land niet helemaal aan de afgrond geraken!top menu
Op dinsdag 24 mei 2022 trad ik als eerste op bij het Open BAC, tijdelijk in het Tobacco Theater aan de Nes, met drie liedjes.
Het was een geweldig succes. Het hele publiek zong mijn slotlied uit volle borst mee. Ik heb de zaal goed voorverwarmd voor de rest.
Terwijl de presentator van tevoren beweerde dat ik het publiek nooit zover zou krijgen om mee te zingen.
Vervolgens kreeg ik na afloop van de organisator ook nog eens te horen dat ik niet genoeg eigen publiek mee had genomen. Wat een domper!
In plaats van dat ze me een compliment gaven dat ik de toon voor de rest van de avond gelijk goed had gezet. Jammer...


top menu
Op woensdag 9 juni ontving ik van Joey van Rooij (zie Filmcreatie.nl) de door hem gemaakte muziekvideoclip voor mijn lied 'De allerlaatste keer', prachtig vertolkt door pianiste/zangeres/theatermaakster Nicky ten Bosch. Ik ben al ongelooflijk blij met de perfecte muziekopname met Nicky, en met de filmopname, en met de opnamelocatie, namelijk het schitterende Mascini Theater aan de Zeedijk (met dank aan gastheren Thom Straatsma en Bas Marée, en gastvrouw Astrid), maar deze sfeervolle clip maakt het geheel compleet!top menu
En hier is de muziekvideoclip met mijn lied 'Jou alleen', gemaakt door Joe van Rooij (zie Filmcreatie.nl), op 20 april 2021 gemaakt in het Amsterdamse Bos.
Afgezien van een gezellige middag, ben ik ook heel blij met het resultaat. In elk geval staat vast: het begin is er!

top menu
Op 30 april 2021 is de release van mijn aller-allereerste zelfgezongen lied 'Jou alleen'. Wie had dat nou kunnen denken, dat ik zelf nog een keer een lied van mezelf zou gaan uitvoeren en ermee naar buiten zou gaan treden!
Dankzij Kees van den Brande heb ik een fantastisch arrangement (zelf nog wel wat aan gesleuteld).
En nu is het dan eindelijk een keer zover: drie dagen na Woningsdag (vervanging van Koningsdag i.v.m. de Corona maatregelen) laat ik het pluggen door Artiestenpromotie.net (Jeanette de Wit). Joey van Rooij van Filmcreatie is bezig met het editen van de muziekvideoclip die we dinsdag 20 april 2021 hebben opgenomen in het Amsterdamse Bos. En BOEP distribueert het naar alle mogelijke digitale kanalen.
Zelf plaats ik het ook nog op YouTube en t.z.t. ook op Instagram. Ook heb ik het nummer aangeboden aan de organisatoren van het Eurovisie Songfestival, voor het geval Jeangu Macrooy ineens uitvalt. Ik gun hem natuurlijk zijn succes, maar je weet gewoon maar nooit wat er kan gebeuren.
En dan hebben ze mijn nummer achter de hand!top menuOp 20 januari 2020 ging ik weer eens naar een live televisie-opname van 'De Wereld draait Door' en toen ik hoorde dat presentator Matthijs van Nieuwkerk er serieus liep na te denken om te stoppen met zijn dagelijkse tv-show, besloot ik een ode aan hem te brengen - ook in de hoop hem van gedachten te doen veranderen - met mijn liedje 'Zolang je bij me bent'. De regisseur van BNN-VARA besloot het te laten filmen door zijn team professionale geluids- en cameramensen en heeft achteraf de link van deze 'pre-show' naar me toegestuurd. Tijdens het zingen moest ik ook lachen om de humoristische gebaren van Matthijs, en dat maakte het optreden niet makkelijker. Het was een fantastische ervaring! Jammer dat BNN-VARA de content van deze link heeft verwijderd. Gelukkig heb ik deze foto nog!
Saillant detail: achter de vleugel zat een professionele blonde zangeres die tijdens de try-out van haar live-optreden met haar band vlak vóór de opnames vals en ongepassioneerd zong en tegen wie ik dat ook heb gezegd, met als aanmoediging: zorg dat je tijdens de opname het beste van jezelf geeft!
En dat heeft ze ter harte genomen, ze zong prachtig. Vervolgens trad ik zelf op en ... zong vals. Hahahahaha! Anyways, het was een fantastisch leuke ervaring en Matthijs vond het buitengewoon bijzonder!top menu


Zaterdag 2 November 2019 beginnen de repetities voor het door mij geschreven theaterstuk "Love me Tinder" Nu nog een comedy van 15 minuten met drie van mijn zelf geschreven liedjes die mijn collegaatje zal zingen terwijl ik haar achter de piano begeleid. We gaan het in 2020 uitvoeren bij het Open BAC van Ben Lansink in het Betty Asfalt Theater aan de Nieuwezijds Voorburgwal te Amsterdam Centrum. Ik zal proberen de ontwikkelingen op deze nieuwspagina bij te houden, ook al is het lastig. Maar ik doe m'n best!top menuOp zaterdag 26 oktober 2019 heb ik mijn inzending "BROKEN" voor het Eurovisie Songfestival 2020 te Rotterdam voltooid. Eind van het jaar wordt uit alle inzendingen het lied dat Nederland gaat inzenden geselecteerd. Wie de zanger(es) gaat worden, beslist de AVROTROS. Ik heb wel het Metropole Orkest eventueel bereid gevonden om een arrangement erbij te maken als mijn lied gekozen wordt. OMG dat zou 'a dream come true' zijn! Ik bid dan ook de sterren van de hemel! Een hele spannende periode dus, zowel voor mij als voor iedereen die iets heeft ingezonden! Ik houd iedereen op de hoogte...
top menu


Zaterdag 28 september 2019 was de grote dag, van 16:00 tot 18:00 uur hield ik mijn boekpresentatie bij Boekhandel Scheltema aan het Rokin 9 in hartje Amsterdam. Alles verliep fantastisch!


Hier sta ik op het podium op de tweede etage om iedereen te verwelkomen.Mijn jeugdvriend en MC Eric Dikkers interviewde mij en mijn drie fabuleuze artiesten met veel humor. Love you so much!

Comédienne Lucinda Sedoc opende mijn theaterprogramma met een grandioze comedy-show. Iedereen genoot met volle teugen!


Stadsdichter Gershwin Bonevacia bracht enkele van zijn prachtige gedichten ten gehore. We luisterden ademloos...Cabaretière Merel Moistra (hier met MC Eric Dikkers) vermaakte ons met haar muziek en komische teksten. Haar slotlied was het klapstuk!

Hier staat Merel Moistra na te praten met Hans Verhoeven, de stoerste gayrechtenactivist die ik ken, en mede-oprichter van de Pride Walk,
organisator van talloze LHBTQI-demonstraties én eigenaar van de unieke Gays and Gadgets winkel aan de Spuistraat 44 te Amsterdam-Centrum.
De allereerste winkel waar een stapeltje exemplaren van mijn boek te koop ligt. Ik ben hem zo dankbaar. TOPgozer!


top menu

auteursrecht van alle beeldmateriaal & audio op deze website: Yvonne Liew-On

copyright of all images & audio material on this website: Yvonne Liew-On


KvK nummer: 67570976
BTW nummer: NL001767791B88