musicdivine-logo-copyright yvonne liew-on musicdivine.eu

MENU

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Email

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Eurovision

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Music

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Nieuws

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
De Motivator

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Bloedkoraal

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
Calendars

musicdivine-roos-copyright yvonne liew-on
I AM
DIVINE    INSPIRATION


BLOEDKORAAL


een sprookje van
auteur Yvonne Liew-On14 JUNI 2019 verschenen (!) en ONLINE een print-on-demand exemplaar te bestellen via mijn uitgever BOEKSCOUT:NU ook bij Gays and Gadgets verkrijgbaar in de winkel aan de Spuistraat 44 te Amsterdam, en online via Bol.com te bestellen!
BLOEDKORAAL


Dit spannende avontuur gaat over een dapper 10-jarig meisje dat plotseling de hele wereld van de ondergang moet gaan redden, haar familie bezorgd achterlatend.Gelukkig vergezelt haar beste vriend haar een deel van deze zware tocht. Ze ontmoeten gevaarlijke wezens, maar vinden ook sterke bondgenoten. Jong en onervaren als ze is, zal ze in het diepe moeten duiken en haar eigen angsten recht in de ogen moeten kijken. Gelukkig beschikt ze over bijzondere gaven en krachten en een flinke dosis humor. Maar de belangrijkste vraag blijft: zal het haar lukken om het monster der monsters te verslaan?


Dit boek is voor kinderen van 10 tot 100 jaar en is bedoeld om hen een nieuw rolmodel te geven: een goddelijke. Een hoger rolmodel zodat hun zelfbeeld beter wordt en ze gaan denken in termen van "onbeperkte vermogens" en "bijzondere talenten" in plaats van 'ik ben niet goed genoeg' of ‘ ik verdien het niet’! Het verhaal prikkelt de fantasie en bevordert zelfacceptatie: ‘anders zijn’ is juist mooi. Bloedkoraal zet kinderen in hun kracht. Ze kunnen dingen van zichzelf erin herkennen als jaloezie, teleurstelling, ongeduld, verlangen naar koestering, verlangen te weten wie en wat je eigenlijk bent, te horen hoe mooi en liefdevol je bent. Al deze zaken houden kinderen bezig. We willen allemaal bijzonder gevonden worden, en vooral bemind!


Met de uitgave van Bloedkoraal is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Het belangrijkste doel van mijn verhaal is het verbeteren van het zelfbeeld van meisjes. Hun ondernemingslust, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en zelfbeschikking mag wel wat meer worden aangemoedigd. En daar kun je niet jong genoeg mee beginnen!

Uit: Hoofdstuk II     Het GeschenkPlotseling hief de Koningin haar gezicht op en keek tevreden in het rond. Zij riep blij: "Ik weet het al! Dit is echt een práchtidee. Dít zal hij leuk vinden: we geven hem de Spiegel cadeau!"
Dát was het. De Spiegel...
Tijdens één van hun verre tochten was de Koninginnemin met haar gezelschap op een gezonken Mensenschip gestuit. Het schip was waarschijnlijk aangevallen door de alom gevreesde Monsterkrabbels, Bulderorka's en Vuurkrabbetjes. Dat bleek uit de verbrande masten en zeilen. Bovendien zaten er flinke gaten in de zijkanten van het schip. En alle Mensenkinderen moesten zijn opgepeuzeld. Want er was nergens meer een botje te vinden...
In een laadruimte van het schip vonden de Koninklijke Meerminnen wel nog allerlei soorten Mensensieraden en Mensenjuwelen, en Mensenkleding. Die gooiden ze meteen weg. Want dat vonden ze maar raar en lelijk. Maar ze troffen er ook een prachtige spiegel aan.
Deze spiegel was enorm groot en omlijst met gouden ornamenten. Dat vonden ze heel mooi. Hij was best lastig geweest om te vervoeren. En nu stond hij dan al enige tijd te pronken in de Hofzaal van hun Koninginnemin…
Alle onderdanen begonnen onmiddellijk te protesteren. “Nee, nee, nee”, riepen ze. “Niet de Spiegel, alsjeblieft!” Vooral de Meermannen. Ze klapperden met hun rugvinnen van boosheid.
Bilar, haar Oppermeerman riep verbijsterd: “Maar, dat is zónde! De Spiegel is een heel belangrijk onderdeel van ons leven geworden!”
Een Hofzeepaardje sputterde ook tegen: “Hoe kunnen wij nog zónder de Spiegel leven?” “Ja!” viel een Reuzengarnaal hem heftig piepend bij. “Geen enkele Hofhouding ziet er immers zo verzorgd uit als die van u, Koningin Jovilia!”
Bilar de Oppermeerman bromde weer: “Alle vinnen worden dagelijks gepolijst voor de enorme Spiegel. Speciaal voor u.”
De hofdames riepen in koor: “En niets blinkt toch zo mooi als de zilverglanzend geschubde lichamen van de Koninklijke Meermannen!”
Een parmantige Hofhamerhaai riep ontsteld: “Hun krachtige zilveren staarten zijn zo robuust en massief. Dat heeft toch onderhoud nodig?” En in het voorbijgaan gaf hij zijn echtgenoot - een hele knappe Koninklijke Meerman - een zoen.
“Ja”, beaamden de elegante Hofstekelmanta’s. “Zij dwingen daarmee veel respect af bij iedereen in uw Rijk. En ook bij Waterwezens in andere Koninkrijken!”
Maar de Koninginnemin bleef onverbiddelijk. “Waarom zijn jullie toch zo gehecht aan Mensenkindspeelgoed!”, sprak ze ontdaan. Ze verhief zich van haar troon. “Deze Spiegel laat toch alleen maar jullie uiterlijk zien? Terwijl jullie innerlijk nou juist het enige belangrijke is wat telt!”
Hier kun je het eerste hoofdstuk van mijn sprookje "Bloedkoraal" beluisteren (Nederlandse versie).

Here you can listen to the first chapter of my fairytale "Red Coral" (dutch version)


Koop:

Bloedkoraal (Nederlandstalige versie) als PDF bestand; bestel per email voor 2,49 euro (eBook of audioBook in het Nederlands).
Plaats a.u.b. in de regel van onderwerp of in de tekst de naam "Bloedkoraal". Klik op de roos. Hartelijk dank!

Buy:
Red Coral as PDF file via PayPal or order by e-mail for 2,49 euro (eBook or audioBook in dutch).
Please refer to the title "Red Coral" (dutch version). Click on the rose.
Thank you!


Bestellingen


Lees eerst de algemene voorwaarden."

Please read the Conditions of Use first."auteursrecht van alle beeldmateriaal & audio op deze website: Yvonne Liew-On

copyright of all images & audio material on this website: Yvonne Liew-On